RAGGMUNK MED FLÄSK
Att något som låter så otäckt kan smaka så gott!
För visst är det väl gott med en raggmunk ibland, gärna stekt i fettet från fläsket.
Krispiga i kanterna ska de vara och mjuka och goa i mitten.
4 portioner
45 minuter
Ingredienser:
800 g fast potatis - skalad
2 dl mjöl
1.5 tsk salt
1 krm svartpeppar
5 dl mjölk
1 ägg
Fett att steka i
Gör så här:
Häll mjöl i en bunke och vispa i hälften mjölken till en klumpfri smet. Vispa i ägget, saltet, peppar och resten av mjölken.
Riv potatisen, ganska fint, pressa ur en del vätska i ett durkslag.
Rör ned potatisen i smeten.
Stek plättar i smör, eller i fett från fläsket, tills potatisen är genomstekt och raggmunken får fin färg och har lite krisp i kanterna.
Servera med stekt fläsk och lingon.
Comments