top of page

REGNBÅGSKAKOR

Vem vill inte ha regnbågskakor på sitt barnkalas?



70 kakor, ganska små

90 minuter


Ingredienser: 100 g strösocker 100 g florsocker 2 tsk vaniljsocker 2 st ägg 450 g vetemjöl 200 g kylskåpskallt smör Geléfärger


Gör så här: Sno snabbt ihop alla ingredienser till en deg. Gärna i matberedare. Dela degen i 6 delar, låt dem bli lite större för varje del. Du kommer behöva större och större degbit eftersom. Färga degbitarna. En klick färg räcker för att färga degen, bara knåda in färgen tills det är jämt över degbiten, blanda röd och blå för att få lila.

Lägg alla färger utom röd i kylskåpet. Rulla ut den röda till en längd. Lägg längden i frysen i ca 15 minuter. Ta ut gul degbit från kylskåpet. Rulla till en lika lång längd som den röda, kavla ut den så den räcker att täcka den röda längden med. Rulla in den röda längden i den gula degen. Rulla längden mot bordet några varv så att den gula färgen slutet tätt runt den röda färgen. Ställ den i frysen i ca 15 minuter och gör sedan samma procedur med den gröna färgen och så vidare tills alla färger använts. Att den får ligga i frysen gör att degen inte trycks ihop när man arbetar med den, utan det fortsätter vara en snygg rulle, vilket är viktigt för att få till en regnbåge. När du lagt på sista lagret med deg, ställ då längden i kylskåpet i ca 30 min. Skiva degen i skivor, ca 0,5 cm. Dela cirklarna på mitten, stansa ur en halvcirkel i den röda färgen så kakan blir formad som en regnbåge. Lägg på plåt, grädda i 175 grader i 7-15 minuter. Låt kakorna vila på plåt i ca 5 min, sen svalna helt på galler.

Комментарии

Оценка: 0 из 5 звезд.
Еще нет оценок

Добавить рейтинг
bottom of page