RIS- OCH FÄRSFRÄS
Slevas in med bara sked eller gaffel. Lika enkelt att käka som att laga.
Grym vardagsmat!
4 portioner 30 minuter
Ingredienser:
3 dl basmatiris
Olja att steka i
1 gul lök, hackad
3 vitlöksklyftor, pressade
400 g färs
1 stor morot, grovriven
200 g vitkål, strimlad
1 tsk malen ingefära
2 tsk paprikapulver
1 tsk gul curry
1,5 dl sweetchilisås
2-3 msk soja
Salt och peppar
Jordnötter till servering
Gör så här:
Koka basmatiris efter anvisning på förpackningen.
Stek färsen med lök och vitlök, krydda med salt och peppar, när färsen börjar bli genomstek, tillsätt då vitkål och morot. Krydda med ingefära, curry och paprikapulver. Låt steka tills färsen är helt genomstekt och kålen och moroten är mjuk.
Vänd ner kokt ris, sweet chilisås och soja, blanda väl. Strö jordnötter över.
Comments