top of page

RIS- OCH FÄRSFRÄS

Slevas in med bara sked eller gaffel. Lika enkelt att käka som att laga.

Grym vardagsmat!


4 portioner 30 minuter


Ingredienser:

3 dl basmatiris

Olja att steka i

1 gul lök, hackad

3 vitlöksklyftor, pressade

400 g färs

1 stor morot, grovriven

200 g vitkål, strimlad

1 tsk malen ingefära

2 tsk paprikapulver

1 tsk gul curry

1,5 dl sweetchilisås

2-3 msk soja

Salt och peppar

Jordnötter till servering


Gör så här:

Koka basmatiris efter anvisning på förpackningen.

Stek färsen med lök och vitlök, krydda med salt och peppar, när färsen börjar bli genomstek, tillsätt då vitkål och morot. Krydda med ingefära, curry och paprikapulver. Låt steka tills färsen är helt genomstekt och kålen och moroten är mjuk.

Vänd ner kokt ris, sweet chilisås och soja, blanda väl. Strö jordnötter över.

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page