top of page

RISGRYNSGRÖT I UGN

Ett fantastiskt sätt att koka risgrynsgröt på! Det är liksom omöjligt att bränna, och du behöver inte hålla på att röra om hela tiden.

8-10 portioner

20 minuter + 90 minuter i ugnen


Ingredienser:

4 dl grötris (sköljt)

7 dl vatten

1.5 tsk salt

3 msk socker

2-3 kanelstänger

12-14 dl mjölk

2 dl grädde

50 g smör


Gör så här:

Koka upp ris, vatten, salt, socker och kanelstänger i en gryta som har lock som går att ha i ugnen. Låt koka ca 10 min, rör då och då.

Tillsätt sedan 12 dl mjölk och grädden, låt koka upp. Ställ den sedan med lock i ugnen i 125 grader. Där ska den stå i ca 1.5 h. Rör om någon gång då och då, blir gröten för tjock i slutet så späd med ett par dl mjölk.

När grynen är färdiga och gröten har bra konsistens så rör du ner smöret.

Klart att äta, utan knappt någon ansträngning. Så enkelt.



Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page