top of page

RISNUDLAR MED FÄRSSÅS

Nudlar med färs, kycklingbitar, grönsaker eller bara en härlig sås är ju så gott! Bästa är att man kan variera i oändlighet och göra nya varianter!

Denna är gjord på kalkonfärs, med ostronsås och jordnötssmör som smaksättare. Mums!


4 portioner

30 minuter


Ingredienser:

4 port risnudlar

Naturell olja

2 msk sesamolja

2 vitlöksklyftor, pressade

0.5 msk riven ingefära

3 salladslökar, skivade

Chili efter smak

500 g färs, jag hade kalkonfärs

2 mindre morötter, grovrivna

0,5 dl ostronsås

2 msk soja

2 msk jordnötssmör

1 dl vatten, eller mer

1/2 pressad citron, eller lime

Salt och peppar


Gör så här:

Koka nudlarna efter anvisning på förpackningen.

Stek lökar, ingefära och chili i oljorna. När löken mjuknat och börjat få färg, tillsätt färsen och stek tills den börjar få färg och är genomstekt, stek med moroten.

Salta och peppra en aning.

Häll i ostronsås, soja, jordnötssmör och vatten, koka ihop i 5-10 min, tillsätt mer vatten om du vill ha mer såsigt, smaka upp med salt och peppar.

Vänd ner nudlarna och låt de bli genomvarma, pressa över citronen.


Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page