RISNUDLAR MED FÄRSSÅS
Nudlar med färs, kycklingbitar, grönsaker eller bara en härlig sås är ju så gott! Bästa är att man kan variera i oändlighet och göra nya varianter!
Denna är gjord på kalkonfärs, med ostronsås och jordnötssmör som smaksättare. Mums!
4 portioner
30 minuter
Ingredienser:
4 port risnudlar
Naturell olja
2 msk sesamolja
2 vitlöksklyftor, pressade
0.5 msk riven ingefära
3 salladslökar, skivade
Chili efter smak
500 g färs, jag hade kalkonfärs
2 mindre morötter, grovrivna
0,5 dl ostronsås
2 msk soja
2 msk jordnötssmör
1 dl vatten, eller mer
1/2 pressad citron, eller lime
Salt och peppar
Gör så här:
Koka nudlarna efter anvisning på förpackningen.
Stek lökar, ingefära och chili i oljorna. När löken mjuknat och börjat få färg, tillsätt färsen och stek tills den börjar få färg och är genomstekt, stek med moroten.
Salta och peppra en aning.
Häll i ostronsås, soja, jordnötssmör och vatten, koka ihop i 5-10 min, tillsätt mer vatten om du vill ha mer såsigt, smaka upp med salt och peppar.
Vänd ner nudlarna och låt de bli genomvarma, pressa över citronen.
Comments