top of page

RISOTTO MED KANTARELLER

Denna risotton har lite svenska smaker med kantareller och västerbotten.


4 portioner

45 minuter

Ingredienser:

2 tärningar svampbuljong 1 L vatten

Smör

3 mindre schalottenlökar, hackade

4 dl avorioris

Kantareller 500-700 g

1 dl vitt vin

Några kvistar timjan

150 g riven Västerbottensost


Gör så här:

Koka upp vatten med buljontärningarna, varmhåll.

Fräs schalottenlöken mjuk i smör. Hacka hälften av kantarellerna och tillsätt dem och risen i löken. Låt fräsa med ett par, tre minuter. Häll i vinet och låt det koka in. Stoppa i timjanskvistarna.

Häll på buljong, lite i taget och låt det koka in i riset innan du tillsätter mer. Rör om under tiden.

Smörstek resten av kantarellerna i en stekpanna vid sidan om.

När riset är färdigt efter ca 20 minuters koktid så rör ner osten, smaka upp med salt och peppar. Vänd sen i de smörstekta kantarellerna.

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page