RISOTTO MED KANTARELLER
Denna risotton har lite svenska smaker med kantareller och västerbotten.
4 portioner
45 minuter
Ingredienser:
2 tärningar svampbuljong 1 L vatten
Smör
3 mindre schalottenlökar, hackade
4 dl avorioris
Kantareller 500-700 g
1 dl vitt vin
Några kvistar timjan
150 g riven Västerbottensost
Gör så här:
Koka upp vatten med buljontärningarna, varmhåll.
Fräs schalottenlöken mjuk i smör. Hacka hälften av kantarellerna och tillsätt dem och risen i löken. Låt fräsa med ett par, tre minuter. Häll i vinet och låt det koka in. Stoppa i timjanskvistarna.
Häll på buljong, lite i taget och låt det koka in i riset innan du tillsätter mer. Rör om under tiden.
Smörstek resten av kantarellerna i en stekpanna vid sidan om.
När riset är färdigt efter ca 20 minuters koktid så rör ner osten, smaka upp med salt och peppar. Vänd sen i de smörstekta kantarellerna.
Comments