ROSA RÖDBETSBRÖD
Ett bröd bakat på rödbetsjuice ger ett saftigt bröd med en fantastisk färg! Lätt att imponera både genom utseendet och smaken med detta bröd!
12mackor
Över 90 minuter
Ingredienser:
25 gram jäst
3 dl rödbetsjuice
1 tsk salt
1.5 msk honung
Ca 7 dl manitoba cream eller vetemjöl special
60 g rumsvarmt smör
1 ägg till pensling
Gör så här:
Smula jästen i degbunken, häll på den rumsvarma rödbetsjuicen, honung, salt och det mesta av mjölet tills du får en smidig deg som släpper kanterna. Låt gå i blandaren ca 10 minuter, tillsätt sedan det rumsvarma smöret och låt gå 5 minuter till.
Låt jäsa i ca 2 timmar.
Ta upp på bakbord och dela. Runddriv delarna och lägg i springform. Låt jäsa ca 40 minuter till.
Pensla med ägg och toppa med vad du känner för.
Grädda i 200 grader I ca 25 minuter. Mitt höll en temperatur på 94 grader. Låt svalna på galler.
Comments