top of page

ROSA RÖDBETSBRÖD

Ett bröd bakat på rödbetsjuice ger ett saftigt bröd med en fantastisk färg! Lätt att imponera både genom utseendet och smaken med detta bröd!


12mackor

Över 90 minuter


Ingredienser:

25 gram jäst

3 dl rödbetsjuice

1 tsk salt

1.5 msk honung

Ca 7 dl manitoba cream eller vetemjöl special

60 g rumsvarmt smör

1 ägg till pensling


Gör så här:

Smula jästen i degbunken, häll på den rumsvarma rödbetsjuicen, honung, salt och det mesta av mjölet tills du får en smidig deg som släpper kanterna. Låt gå i blandaren ca 10 minuter, tillsätt sedan det rumsvarma smöret och låt gå 5 minuter till.

Låt jäsa i ca 2 timmar.

Ta upp på bakbord och dela. Runddriv delarna och lägg i springform. Låt jäsa ca 40 minuter till.

Pensla med ägg och toppa med vad du känner för.

Grädda i 200 grader I ca 25 minuter. Mitt höll en temperatur på 94 grader. Låt svalna på galler.

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page