RÄKPASTA
Supersnabb pastarätt med smak av chili och vitlök. Ganska låga, men oh så goda, smaker!
2 portioner
15 minuter
Ingredienser:
2 portioner pasta
1 skivad schalottenlök
2 skivade vitlöksklyftor
1 skivad chili, beroende på styrka
0.5 dl olivolja
0.5 dl vitt vin
några körsbärstomater
ett par kvistar dill
250 g skalade räkor
salt och peppar
Gör så här:
Under tiden som pastan kokar:
Ha i oljan i en stekpanna och stek lök, vitlök och chili på medelvärme tills löken är mjuk och fin. Häll i vinet och låt reducera ned. Salta och peppra.
När pastan är typ klar så rör du ned tomat, dill och räkor i stekpannan. De ska ej stekas, då blir räkorna sega.
Vänd ner innehållet i stekpannan i den nykokta pastan och servera direkt!
Comentarios