top of page

RÄKPASTA

Enklare och godare blir det inte! Sälta från räkor, härlig smak av rostad vitlök och fräschör från persilja och citron.

Slängs ihop snabbt som sjutton. Gott. Galet gott.


2 portioner

20 minuter


Ingredienser:

2 Port Linguine, eller annan pasta

0,5 dl olja

1 schalottenlök, hackad

1 vitlöksklyfta

Chili efter smak

250 g skalade räkor

Saft från 1/2 citron

Persilja

Salt & peppar


Gör så här:

Koka pastan efter anvisning på paketet.

Hetta upp en stekpanna med oljan, fräs på lök, vitlök och chili. Vitlöken ska bli lite rostad, men stek inte på för hög värme, det bränner väldigt lätt!

Krydda upp med salt och svartpeppar. När pastan är färdigkokt, vänd ner pasta, räkor, hackad persilja. Pressa i citron. Låt räkorna bara bli varma, de får inte gå för länge i värmen, då blir de sega.

Servera direkt.



Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page