top of page

RÄKPASTA MED VITLÖK OCH VITT VIN

Snabbt, enkelt och jättegott! Lyxa till det med färska räkor till helgen, eller släng ner upptinade skalade räkor en helt vanlig tisdagskväll.


4 portioner 20 Minuter Ingredienser:

Smör att steka i

2 dl skivad purjolök

4 vitlöksklyftor, skivade

Chili efter smak

0,75 dl vitt vin

2 dl crème fraiche

2 dl grädde

400 g skalade räkor

3 msk hackad persilja

Salt och vitpeppar


Gör så här:

Stek purjo, vitlök och chili i smör tills löken är mjuk. Häll på vinet och låt det reduceras ner.

Rör ner grädde och crème fraiche, smaka upp med salt och peppar.

Koka i ca 10 min tills du har en krämig sås.

Vänd ner räkor och den hackade persiljan, låt räkorna gå i såsen ett par minuter så de blir genomvarma bara. Låter du räkorna koka blir dom sega och inte så goda.

Servera direkt med nykokt pasta!

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page