top of page

RÄKPASTA MED VITLÖK OCH VITT VIN

  • Skribentens bild: mammansmat
    mammansmat
  • 28 maj 2024
  • 1 min läsning

Snabbt, enkelt och jättegott! Lyxa till det med färska räkor till helgen, eller släng ner upptinade skalade räkor en helt vanlig tisdagskväll.


4 portioner 20 Minuter Ingredienser:

Smör att steka i

2 dl skivad purjolök

4 vitlöksklyftor, skivade

Chili efter smak

0,75 dl vitt vin

2 dl crème fraiche

2 dl grädde

400 g skalade räkor

3 msk hackad persilja

Salt och vitpeppar


Gör så här:

Stek purjo, vitlök och chili i smör tills löken är mjuk. Häll på vinet och låt det reduceras ner.

Rör ner grädde och crème fraiche, smaka upp med salt och peppar.

Koka i ca 10 min tills du har en krämig sås.

Vänd ner räkor och den hackade persiljan, låt räkorna gå i såsen ett par minuter så de blir genomvarma bara. Låter du räkorna koka blir dom sega och inte så goda.

Servera direkt med nykokt pasta!

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page