RÄKPASTA MED VITLÖK OCH VITT VIN
- mammansmat
- 28 maj 2024
- 1 min läsning
Snabbt, enkelt och jättegott! Lyxa till det med färska räkor till helgen, eller släng ner upptinade skalade räkor en helt vanlig tisdagskväll.

4 portioner 20 Minuter Ingredienser:
Smör att steka i
2 dl skivad purjolök
4 vitlöksklyftor, skivade
Chili efter smak
0,75 dl vitt vin
2 dl crème fraiche
2 dl grädde
400 g skalade räkor
3 msk hackad persilja
Salt och vitpeppar
Gör så här:
Stek purjo, vitlök och chili i smör tills löken är mjuk. Häll på vinet och låt det reduceras ner.
Rör ner grädde och crème fraiche, smaka upp med salt och peppar.
Koka i ca 10 min tills du har en krämig sås.
Vänd ner räkor och den hackade persiljan, låt räkorna gå i såsen ett par minuter så de blir genomvarma bara. Låter du räkorna koka blir dom sega och inte så goda.
Servera direkt med nykokt pasta!
Comments