top of page

RÅRAKA I VÅFFELJÄRN

Har du provat att steka råraka i våffeljärnet? Gräddas från båda hållen samtidigt - så bra! Ganska snyggt är det också.


8 stycken

45 minuter


Ingredienser:

1 kg fast potatis

1 gul lök

1.5 tsk salt

75 g smör - smält

1 ägg


Gör så här:

Riv potatis och lök grovt. Lägg i ett durkslag och strö salt över. Pressa ur vätska ur potatisen.

Häll över i en skål, blanda med ägget och det mesta av smöret, men spara lite smör att smöra våffeljärnet med.

Låt smeten stå tills våffeljärnet hettats upp.

Lägg i smet i våffeljärnet och grädda tills rårakan fått fin färg, det kan ev behöva vändas en gång.

Tiden varierar mellan olika våffeljärn.

Servera med en klick smetana/crème fraiche, rom och hackad rödlök. Eller med stekt bacon och lingon.

1 Comment

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
Guest
May 17
Rated 5 out of 5 stars.

Jag har lagat rårakor i våffeljärnet flera gånger nu och det smakar så fantastiskt gott.

Like
bottom of page