top of page

RÅRAKA I VÅFFELJÄRN

  • Skribentens bild: mammansmat
    mammansmat
  • 8 jan. 2024
  • 1 min läsning

Har du provat att steka råraka i våffeljärnet? Gräddas från båda hållen samtidigt - så bra! Ganska snyggt är det också.


8 stycken

45 minuter


Ingredienser:

1 kg fast potatis

1 gul lök

1.5 tsk salt

75 g smör - smält

1 ägg


Gör så här:

Riv potatis och lök grovt. Lägg i ett durkslag och strö salt över. Pressa ur vätska ur potatisen.

Häll över i en skål, blanda med ägget och det mesta av smöret, men spara lite smör att smöra våffeljärnet med.

Låt smeten stå tills våffeljärnet hettats upp.

Lägg i smet i våffeljärnet och grädda tills rårakan fått fin färg, det kan ev behöva vändas en gång.

Tiden varierar mellan olika våffeljärn.

Servera med en klick smetana/crème fraiche, rom och hackad rödlök. Eller med stekt bacon och lingon.

1 commentaire

Noté 0 étoile sur 5.
Pas encore de note

Ajouter une note
Invité
17 mai 2024
Noté 5 étoiles sur 5.

Jag har lagat rårakor i våffeljärnet flera gånger nu och det smakar så fantastiskt gott.

J'aime
bottom of page