RÅRAKA I VÅFFELJÄRN
Har du provat att steka råraka i våffeljärnet? Gräddas från båda hållen samtidigt - så bra! Ganska snyggt är det också.
8 stycken
45 minuter
Ingredienser:
1 kg fast potatis
1 gul lök
1.5 tsk salt
75 g smör - smält
1 ägg
Gör så här:
Riv potatis och lök grovt. Lägg i ett durkslag och strö salt över. Pressa ur vätska ur potatisen.
Häll över i en skål, blanda med ägget och det mesta av smöret, men spara lite smör att smöra våffeljärnet med.
Låt smeten stå tills våffeljärnet hettats upp.
Lägg i smet i våffeljärnet och grädda tills rårakan fått fin färg, det kan ev behöva vändas en gång.
Tiden varierar mellan olika våffeljärn.
Servera med en klick smetana/crème fraiche, rom och hackad rödlök. Eller med stekt bacon och lingon.
1 Comment
Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet
Jag har lagat rårakor i våffeljärnet flera gånger nu och det smakar så fantastiskt gott.