RÖDBETSFOCACCIA
Om du byter vattnet eller mjölken mot rödbetsjuice när du bakar bröd får du ett saftigt resultat och galet vacker färg!
1 bröd
över 90 minuter
Ingredienser:
25 g jäst
4 dl rödbetsjuice, rumstempererad
0.5 dl olja
1 tsk salt
2 msk honung
7-9 dl mjöl
0.75 dl olja till utbakningen
1 dl pinjenötter
2 kvistar rosmarin
Gör så här:
Smula jästen i en degbunke, tillsätt rödbetsjuice, olja, salt, honung och 7 dl av mjölet, blanda ihop. Det ska vara en ganska så kladdig, men elastisk deg, tillsätt mer mjöl om det behövs. Knåda i ca 10 min i maskin, dubbla om du knådar för hand.
Täck med plast och låt jäsa i 1 timma.
Lägg ett bakplåtspapper i en form ca 25 x 35 cm, häll ut 0.5 dl olja i botten, lägg i degen och häll på resten av oljan. Tryck ut degen med fingrarna, det ska bli lite hål i den.
Ha på rosmarin och pinjenötter. Låt jäsa 1 h.
Grädda i 225 grader i ca 25 min. Låt svalna på galler med bakduk över.
Comments