top of page

RÖDBETSFOCACCIA

Om du byter vattnet eller mjölken mot rödbetsjuice när du bakar bröd får du ett saftigt resultat och galet vacker färg!


1 bröd

över 90 minuter


Ingredienser:

25 g jäst

4 dl rödbetsjuice, rumstempererad

0.5 dl olja

1 tsk salt

2 msk honung

7-9 dl mjöl


0.75 dl olja till utbakningen

1 dl pinjenötter

2 kvistar rosmarin


Gör så här:

Smula jästen i en degbunke, tillsätt rödbetsjuice, olja, salt, honung och 7 dl av mjölet, blanda ihop. Det ska vara en ganska så kladdig, men elastisk deg, tillsätt mer mjöl om det behövs. Knåda i ca 10 min i maskin, dubbla om du knådar för hand.

Täck med plast och låt jäsa i 1 timma.

Lägg ett bakplåtspapper i en form ca 25 x 35 cm, häll ut 0.5 dl olja i botten, lägg i degen och häll på resten av oljan. Tryck ut degen med fingrarna, det ska bli lite hål i den.

Ha på rosmarin och pinjenötter. Låt jäsa 1 h.

Grädda i 225 grader i ca 25 min. Låt svalna på galler med bakduk över.

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page