top of page

SAFFRANSCHEESECAKE

En av de allra godaste saker att göra med saffran är glass eller cheesecake. Jag snubblade över ett glassrecept där man använde rosvatten till saffranet en gång. Jag blev helt såld på det, så galet gott!


Om man inte är helt förtjust i rosvatten, så är det bara att utesluta. Men det blir inte lika gott.. 


10bitar 30 minuter + tid i frys


Ingredienser:

300 g digestivekex

100 g smält smör

1 msk malen kardemumma

2 kuvert saffran

1 msk strösocker

1,5 msk rosvatten

3 ägg, delade i gulor och vitor

3 dl vispgrädde

2 dl florsocker

300 g färskost


Gör så här:

Börja med att förbereda saffranet: mortla saffran med strösockret, rör sedan ut det i rosvattnet och låt stå och dra i en timme.

Mixa eller krossa kexen, blanda med smält smör och kardemumma. Tryck ut smulorna i en springform. Ställ i frysen under tiden som du förbereder smeten.

Häll vitor i en bunke och vispa upp tills det är vitt och fluffigt. Häll grädden i en annan bunke och vispa upp tills den är fluffig.

I en tredje bunke vispa upp florsocker, gulor, färskost och saffranet till en fluffig smet. Vänd sedan ner den vispade grädden i färskostsmeten, när det är en slät smet så vänd försiktigt ner de vispade äggvitorna i smeten. Häll smeten i formen och frys i minst 8 timmar.

Ta ut från frysen ca en halvtimme före servering.

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page