SAFFRANSFISK
Servera denna fisken med basmatiris och du får en doftexplosion i köket utan dess like.
Detta ska alla prova minst en gång i livet.
4 portioner
45 minuter
Ingredienser:
1/2 purjo - skivad
En paprika - tärnad
Ett kuvert saffran
2 dl grädde
2 dl crème fraiche
1 msk hummerfond
Peppar, salt
600 g torsk
Citronpeppar
Gör så här:
Fräs på purjo och saffran i smör i en stekpanna. Låt mjukna sen låter du paprikan steka med ett par minuter. Häll i crème fraiche, grädde och hummerfond. Smaka upp med salt och peppar. Koka ihop i ca 10 min.
Lägg torsken i en ugnsform, strö över citronpeppar och salt.
Häll såsen över torsken och ställ in i 225 grader i 15-20 min, torsken ska hålla en innertemperatur på 52 grader.
Servera med fördel med basmatiris.
Comments