top of page

SAFFRANSFISK

Servera denna fisken med basmatiris och du får en doftexplosion i köket utan dess like.

Detta ska alla prova minst en gång i livet.



4 portioner

45 minuter


Ingredienser:

1/2 purjo - skivad

En paprika - tärnad

Ett kuvert saffran

2 dl grädde

2 dl crème fraiche

1 msk hummerfond

Peppar, salt

600 g torsk

Citronpeppar


Gör så här:

Fräs på purjo och saffran i smör i en stekpanna. Låt mjukna sen låter du paprikan steka med ett par minuter. Häll i crème fraiche, grädde och hummerfond. Smaka upp med salt och peppar. Koka ihop i ca 10 min.

Lägg torsken i en ugnsform, strö över citronpeppar och salt.

Häll såsen över torsken och ställ in i 225 grader i 15-20 min, torsken ska hålla en innertemperatur på 52 grader.

Servera med fördel med basmatiris.




Comentários

Avaliado com 0 de 5 estrelas.
Ainda sem avaliações

Adicione uma avaliação
bottom of page