top of page

SAFFRANSKYCKLING

Saffran är så mycket mer än lussebullar till advent!

Denna fantastiska krydda är otroligt god i matlagning också, året om.

4 portion

30 minuter


Ingredienser: 500 g kycklingfilé 1/2 liten purjo, hackad 2 vitlöksklyftor pressade 1 kuvert saffran 0.75 dl vitt vin

2 dl grädde 2 dl crème fraiche Rosépeppar, vitpeppar, salt

några körsbärstomater

Gör så här: Bryn på filéerna, krydda med rosépeppar, vitpeppar och salt. Kycklingen behöver inte bli genomstekt, ta upp på fat. Stek purjo, vitlök och saffran i lite smör i stekpannan.

Häll på vinet och låt det koka bort. Tillsätt grädde och crème fraiche, smaka upp med salt och vitpeppar. Lägg i filéerna och låt de koka klart i såsen, innertemp minst 70 grader! När kycklingen är färdig vänder du ner tomaterna. Servera med ris!

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page