SAFFRANSPASTA MED KYCKLING
Jag tycker att saffran är hur gott som helst i mat! En kycklingpasta med saffran sitter liksom aldrig fel. Denna gången med lite soltorkade tomater i såsen - supergott!
4 portioner 45 minuter
Ingredienser:
500 g kycklingfiléer, delade en gång på längden
15 cm purjolök, skivad
3 vitlöksklyftor, hackade
0,5 g saffran
1 dl vitt vin
2 dl crème fraiche
2 dl grädde
50 g soltorkade tomater, strimlade
Salt & peppar
Smör eller olja att steka i
Pasta
Gör så här:
Stek kycklingfiléerna i smör eller olja, krydda med salt och peppar. Stek dem färdiga i pannan eller bryn dem och låt dem gå klar i ugnen medan du gör såsen.
Stek purjo, vitlök och saffran i stekpannan tills purjolöken är mjuk.
Häll på vinet och låt det koka bort.
Häll på crème fraiche, grädde och de soltorkade tomaterna.
Låt koka ihop i ca 10 min, smaka av och krydda ev med salt och peppar.
Lägg sedan ner kycklingen och låt dem småkoka några minuter i såsen.
Servera med pastan.
Comments