top of page

SAFFRANSPASTA MED KYCKLING

Jag tycker att saffran är hur gott som helst i mat! En kycklingpasta med saffran sitter liksom aldrig fel. Denna gången med lite soltorkade tomater i såsen - supergott!



4 portioner 45 minuter


Ingredienser:

500 g kycklingfiléer, delade en gång på längden

15 cm purjolök, skivad

3 vitlöksklyftor, hackade

0,5 g saffran

1 dl vitt vin

2 dl crème fraiche

2 dl grädde

50 g soltorkade tomater, strimlade

Salt & peppar

Smör eller olja att steka i

Pasta


Gör så här:

Stek kycklingfiléerna i smör eller olja, krydda med salt och peppar. Stek dem färdiga i pannan eller bryn dem och låt dem gå klar i ugnen medan du gör såsen.

Stek purjo, vitlök och saffran i stekpannan tills purjolöken är mjuk.

Häll på vinet och låt det koka bort.

Häll på crème fraiche, grädde och de soltorkade tomaterna.

Låt koka ihop i ca 10 min, smaka av och krydda ev med salt och peppar.

Lägg sedan ner kycklingen och låt dem småkoka några minuter i såsen.


Servera med pastan.



Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page