SAFFRANSRISOTTO MED RÄKOR
Risotto är gott, saffran är gott och räkor är gott. Tillsammans skapar de en riktig festmåltid!
4 portioner
45 minuter
Ingredienser:
Smör att steka i
1 liter vatten
2 tärningar kycklingbuljong
0,5 g saffran
3 schalottenlökar, finhackade
2 vitlöksklyftor, skivade
4 dl avorioris
1,5 dl vitt vin
2 dl riven parmesan
25 g smör
250 g skalade räkor
Gör så här:
Koka upp vatten och lägg i buljongtärningar och se till att de löses upp. Ha sedan buljongen på låg temperatur så den hålls varm.
Stek lök, vitlök och saffran i en klick smör tills löken är mjuk.
Häll sedan i riset och låt det fräsa med ett par minuter tills det är glansigt.
Tillsätt vinet, låt det koka in.
Häll på 2-3 dl buljong på riset, låt buljongen koka in i riset och tillsätt sedan buljongen i omgångar tills dess att riset känns mjukt. Det tar ca 20 min.
Inte säkert att all buljong går åt.
Rör ner parmesanen och en klick smör och smaka upp med salt och peppar.
Vänd ner räkorna precis före servering.
コメント