SAFFRANSTOSCA
Varför inte baka en saftig saffranstosca med både mandlar och hasselnötter i glasyren?
8 bitar 45 minuter
Ingredienser:
Kakan:
100 gram smör
2 ägg
1 1/2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/2 dl mjölk
1 kuvert saffran
Tosca:
100 gram smör
0.75 dl socker
0.5 dl sirap
2 msk mjöl
2 msk grädde
120 gram hackade nötter och mandlar
Gör så här:
Smält smöret. Mortla saffran med en liten del av sockret. Vispa ägg och allt socker samt saffran fluffigt.
Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner i äggsmeten, vänd sist ned smöret och mjölken.
Häll i en smord form med avtagbar kant. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader 20-25 minuter.
Gör under tiden glasyren.
Rosta nötter och mandlar.
Rör samman övriga ingredienser i en kastrull och värm under omrörning tills smeten tjocknat. Rör ned nätterna.
Bred på glasyren på kakan och grädda den i mitten av ugnen ca 15 minuter eller tills den fått fin färg.
Comments