top of page

SAFFRANSTOSCA

Varför inte baka en saftig saffranstosca med både mandlar och hasselnötter i glasyren?



8 bitar 45 minuter


Ingredienser:

Kakan:

100 gram smör

2 ägg

1 1/2 dl strösocker

2 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

1/2 dl mjölk

1 kuvert saffran


Tosca:

100 gram smör

0.75 dl socker

0.5 dl sirap

2 msk mjöl

2 msk grädde

120 gram hackade nötter och mandlar


Gör så här:

Smält smöret. Mortla saffran med en liten del av sockret. Vispa ägg och allt socker samt saffran fluffigt.

Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner i äggsmeten, vänd sist ned smöret och mjölken.

Häll i en smord form med avtagbar kant. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader 20-25 minuter.

Gör under tiden glasyren.


Rosta nötter och mandlar.

Rör samman övriga ingredienser i en kastrull och värm under omrörning tills smeten tjocknat. Rör ned nätterna.


Bred på glasyren på kakan och grädda den i mitten av ugnen ca 15 minuter eller tills den fått fin färg.

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page