top of page

SESAMLAX & STEKTA NUDLAR

  • Skribentens bild: mammansmat
    mammansmat
  • 7 jan. 2024
  • 1 min läsning

För sisådär femton år sen när jag läste till kock på gymnasiet så var detta en rätt som jag serverade på en middag och därefter fick bedömd.

Betygen blev bra och visserligen är receptet omarbetat en och till och med flera gånger, men det är en rätt som vi äter ofta hemma!

4 portioner

30 minuter


Ingredienser:

Lax i portionsbitar 4 st

1 msk sweetchilisås per laxskiva

2 tsk sesamfrön per laxskiva

Salt och svartpeppar


250 g äggnudlar

Olja att steka i (jag blandade sesamolja och raps)

2-3 salladslökar, skivade 

3 vitlöksklyftor, pressade

2 tsk riven färsk ingefära

0,5 dl oystersauce

1 dl sweetchilisås

2 msk kinesisk soja

Salt och peppar


Gör så här:

Lägg laxen i en ugnsfast form. Salta och peppra, bred sweetchilisås över laxen, strö sesamfrön över. Grädda i 200 grader i knappt en kvart. Laxen ska hålla 52 grader i innertemp.


Koka nudlarna efter anvisning på paketet. Skölj dom i kallt vatten så de blir kalla.

Hetta upp en stekpanna med olja. Stek vitlök och ingefära ett par minuter. Häll sedan i salladslök och de kalla nudlarna.

Häll i nudlar, blanda i ner oystersauce sweetchilisås och soja. Rör runt ordentligt och låt såserna koka in i nudlarna.

Servera direkt, gärna med lite jordnötter och sesamfrön.


Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page