SILVIAKAKA MED SMÖRKOLAGLASYR
Klassiska silviakakan med ett tjockt härligt täcke av smörkolaglasyr.
24 bitar
60 minuter
Ingredienser:
Botten:
4 ägg
4 dl socker
4 dl mjöl
2 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
2 dl kallt vatten
Smörkola:
0,75 dl farinsocker
0,75 dl strösocker
0,5 dl sirap
2 dl grädde
200 g smör
Gör så här:
Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt. Sikta ner mjöl, vaniljsocker och bakpulver och vänd ner det i äggblandningen. Vänd sist ner det kalla vattnet. Häll i en bakplåtspapperklädd form ca 25×35 cm. Grädda i 175 grader i ca 25 minuter. Låt svalna. Gör under tiden smörkolan:
Blanda farinsocker, strösocker, grädde och sirap i en kastrull. Koka upp, låt koka ungefär 20 min, rör om då och då. Har du en termometer är det klart när kolan håller 116 grader. Ta av från värmen, rör ner smöret, lite i taget. Bred kolan över kakan. Låt svalna och ställ sedan i kylskåp för att stelna helt.
Skär kakan i rutor, gärna med en varm kniv för snyggast snitt.
Sen är det bara att hugga in.
コメント