top of page

SIRAPBRÖD I LÅNGPANNA

Nästan så enkelt ett brödbak kan bli. Knåda ihop ingredienserna, tryck ut i långpanna, jäs endast en gång, baka av. Klart!


24 smörgåsar

90 minuter Ingredienser: 50 g jäst 50 g smör 3 dl vatten 3 dl mjölk 1 dl sirap 2 tsk salt Ca 14 dl mjöl

Gör så här: Smält smöret i en kastrull, häll i vatten och mjölk, värm till 35 grader, eller fingervarmt. Häll jästen i en degbunke med sirap, salt och degvätskan. Starta assistenten, eller rör ihop och häll i mjölet, börja med ca 11 dl och häll i mjöl tills dess att degen är följsam och släpper kanten. Knåda ca 10 min i maskin eller 15 min för hand. Häll ur degen i en bakplåtspapperklädd långpanna, tryck ut den ända ut i kanterna, skär rutor med en degskrapa, strö lite mjöl över. Låt jäsa under bakduk ca 45 min. Grädda i 225 grader i ca 20 min. Låt svalna på galler, under bakduk. Vill man göra en laddning till frukost så gör man på rumsvarmt smör och kallt vatten och mjölk. Låter den jäsa i kylen över natten och bakar av den till frukost. Lyxigt.



Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page