SJÖMANSBIFF
- mammansmat
- 2 nov. 2021
- 1 min läsning
Uppdaterat: 1 jan. 2024
Minns när jag var barn och fick frågan en födelsedag vad jag ville ha för middag, jag valde sjömansbiff.
Det tar sin lilla tid i ugnen, men det är det värt, tro mig.

4 portioner över 90 minuter
Ingredienser:
600 g lövbiff
800 g fast potatis, ganska tjocka skivor
2 stora lökar i skivor
salt & vitpeppar
5 lagerblad
En flaska öl, gärna lager
4 dl vatten
2 msk oxfond
Gör så här:
Dela lövbiffen i mindre bitar och stek på hög värme i omgångar, så den får färg. Krydda med salt och peppar.
Häll i vattnet i stekpannan med oxfonden och koka ur stekpannan.
Ta fram en ugnsfast gryta, varva potatis, lök och kött. Salta och peppra mellan varven. Potatis ska vara i botten och på toppen.
Häll på skyn och ölen, lägg på lock och ställ in i ugnen i 200 grader i ca 90 min.
Ha på finhackad persilja vid servering.
Comments