top of page

SJÖMANSBIFF

  • Skribentens bild: mammansmat
    mammansmat
  • 2 nov. 2021
  • 1 min läsning

Uppdaterat: 1 jan. 2024

Minns när jag var barn och fick frågan en födelsedag vad jag ville ha för middag, jag valde sjömansbiff.

Det tar sin lilla tid i ugnen, men det är det värt, tro mig.


4 portioner över 90 minuter


Ingredienser:

600 g lövbiff

800 g fast potatis, ganska tjocka skivor

2 stora lökar i skivor

salt & vitpeppar

5 lagerblad

En flaska öl, gärna lager

4 dl vatten

2 msk oxfond


Gör så här:

Dela lövbiffen i mindre bitar och stek på hög värme i omgångar, så den får färg. Krydda med salt och peppar.

Häll i vattnet i stekpannan med oxfonden och koka ur stekpannan.

Ta fram en ugnsfast gryta, varva potatis, lök och kött. Salta och peppra mellan varven. Potatis ska vara i botten och på toppen.

Häll på skyn och ölen, lägg på lock och ställ in i ugnen i 200 grader i ca 90 min.

Ha på finhackad persilja vid servering.

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page