SMASHAD POTATIS MED PARMESAN OCH VITLÖK
Galet gott tillbehör till det grillade! Enkelt att göra och så gott att det inte går att sluta äta.
4 portioner
45 minuter
Ingredienser:
1 kg färskpotatis eller delikatesspotatis
100 g smör
2-3 vitlöksklyftor
Salt och peppar
70 g parmesan
Färsk persilja
Gör så här:
Skrubba eller skala potatisen, koka och häll av vattnet. Eller så använder du kall kokt potatis.
Ha 50 g av smöret i en kastrull, pressa i vitlöken och smält smöret med vitlöken.
Lägg potatis i en ugnsform, tryck sönder med ett glas, slev eller liknande.
Salta och peppra, ringla sedan över vitlökssmöret.
Ställ in i 225 grader i 20 min. Vispa under tiden upp resten av smöret med riven parmesan.
Klicka över parmesansmöret på potatisen, ställ in i ugnen i 10-15 min till.
Strö hackad persilja över.
Comments