top of page

SMASHAD POTATIS MED PARMESAN OCH VITLÖK

Galet gott tillbehör till det grillade! Enkelt att göra och så gott att det inte går att sluta äta.


4 portioner

45 minuter


Ingredienser:

1 kg färskpotatis eller delikatesspotatis

100 g smör

2-3 vitlöksklyftor

Salt och peppar

70 g parmesan

Färsk persilja


Gör så här:

Skrubba eller skala potatisen, koka och häll av vattnet. Eller så använder du kall kokt potatis.

Ha 50 g av smöret i en kastrull, pressa i vitlöken och smält smöret med vitlöken.

Lägg potatis i en ugnsform, tryck sönder med ett glas, slev eller liknande.

Salta och peppra, ringla sedan över vitlökssmöret.

Ställ in i 225 grader i 20 min. Vispa under tiden upp resten av smöret med riven parmesan.

Klicka över parmesansmöret på potatisen, ställ in i ugnen i 10-15 min till.

Strö hackad persilja över.



Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page