SMASHED POTATOES & VISPAD FETAOST
Perfekta tillbehören till det grillade!
Den smashade potatisen ska bli härligt krispig på utsidan.
Den vispade fetan får en härligt len konsistens.
4 portioner
45 minuter
Ingredienser:
Smashed potatoes:
800 g delikatesspotatis
1 dl olivolja
Några kvistar oregano
3 vitlöksklyftor
Salt och peppar
Vispad feta:
150 g fetaost
0.5 dl grekisk yoghurt
1 msk honung
Zest från 1/2 citron
Svartpeppar och salt
Gör så här:
Koka potatisen mjuk.
Mixa olja, oregano, vitlök, salt och peppar.
Häll den nykokta potatisen på en plåt, krossa med ett glas eller liknande.
Häll oljan över potatisen, pensla oljan över samtliga potatisar.
Ställ in i ugnen i 250 grader i ca 20 min.
Vispa fetan med yoghurt, honung och citron tills det får en len konsistens. Smaka upp med peppar och ev salt.
Comentarios