SMÖRDEGSPIZZA MED KANTARELLER OCH VÄSTERBOTTENSOST
Godaste pizzan någonsin. Så himla mycket finstämda smaker i en och samma rätt. Passar perfekt på kräftskivan eller på sensommarbuffén.
4 portioner eller 8-10 bufféportioner
Ingredienser:
500 g kantareller, eller mer
Smör, salt & peppar
1 rulle smördeg
2 dl crème fraiche
3 vitlöksklyftor, pressade
150 g västerbottensost, riven
Färsk persilja & dill
Gör så här:
Stek kantarellerna. De kommer vätska sig rejält, låt vätskan koka bort och stek kantarellerna tills de får fin färg. Krydda med salt och peppar.
Lägg ut smördegen på en bakplåtspappersklädd plåt.
Blanda crème fraiche med vitlök och bred på smördegen.
Strö västerbottensost över och grädda mitt i ugnen i 225 grader tills kanterna på smördegen puffat upp, och smördegen och osten fått fin färg. Det tar ungefär 15 minuter.
Strö kantarellerna och de hackade örterna över.
コメント