SNABB & ENKEL FLÄSKFILEGRYTA MED ÄDELOST
- mammansmat
- 2 mars 2024
- 1 min läsning
Fläskfilé är tacksamt. Det är lätt tillaga och det blir otroligt mört och gott med en kort koktid.
Denna såsen är krämig och passar perfekt till pasta eller en god potatis.

4 portioner 30 minuter
Ingredienser: 1 fläskfilé, ca 600 g, putsad och skivad
170 g ädelostcréme, finns en burk från kvibillle vid färskostarna
2.5 dl grädde
Salt, peppar timjan
Gör så här:
Bryn fläskfilén på båda sidor, krydda med salt, peppar och timjan.
Den ska inte bli genomstekt. Ta upp på fat.
Häll ner ädelostcrémen och grädden i stekpannan och koka på ganska hög värme i ca 5 min tills det tjocknar. Smaka av såsen med salt, peppar och timjan.
Lägg ner fläskfilén och koka tills de har en innertemp på 70 grader, ca 10 min beroende på hur tjocka skivor och hur pass mycket de stekts innan. Servera med någon god potatis eller nykokt pasta.

Comentários