Sök
SNABB FLÄSKFILÈ MED DRAGON
- mammansmat
- 4 nov. 2021
- 1 min läsning
Uppdaterat: 26 jan. 2024
Möra köttbitar i en ljuvlig sås. Utsökt med pressad potatis eller ris och en god sallad. När maten är slukad slickas tallriken för att få i sig de sista dropparna sås. Så gott är det.

4 portioner
30 minuter
Ingredienser:
600 gram fläskfilé
Torkad dragon
1 msk dijonsenap
1 msk kalvfond
Ett par kvistar färsk dragon
3 dl syrad grädde
Färsk citron
Gör så här:
Skiva fläskfilé och bryn i stekpanna, krydda med vitpeppar, torkad dragon och salt. Den ska bara få färg. Ta upp på fat och koka ur stekpannan med ett par dl vatten.
Tillsätt dijonsenap, kalvfond, dragonkvistar och grädde. Låt koka ihop och smaka upp med några droppar citron, vitpeppar, salt och ev mer dijon.
Lägg fläskfilén och låt den koka klart i såsen.
Comments