SNICKERSBISKVIER
- mammansmat
- 7 jan. 2024
- 1 min läsning
En biskvi med snickersfyllning.
Galet gott med jordnötter och dulche de leche i chokladsmörkrämen.

10-15 stora eller 20-25 mindre
60 minuter
Ingredienser:
200 g mandelmassa
0,75 dl socker
1 äggvita
200 g rumsvarmt smör
1,5 dl florsocker
2 msk kakao
1 dl jordnötssmör – rumsvarmt
1 äggula
0,5 dl jordnötter
0,75 dl dulche de leche
200 g mjölkchoklad
Gör så här:
Börja med bottnarna. Riv mandelmassan, blanda med socker och äggvitan till det är en smet som går att spritsa. Häll över smeten i en spritspåse och spritsa rundlar på ett bakplåtspapper – 10-15 större eller 20-25 mindre. Platta till så de inte är så toppiga, funkar bra med en fuktad kniv eller sked.
Grädda i 175 grader i 10-12 minuter.
Ta ut och låt svalna helt innan du lossar dom från papperet.
Smörkräm: vispa upp smöret så det blir vitt och fluffigt, sikta ner florsocker och kakao, vispa ned det och tillsätt jordnötssmör och äggulan. Vispa några minuter tills det blandat sig väl och är en fluffig och fin smörkräm. Ha smörkrämen i en spritspåse.
Spritsa lite smörkräm i botten på mandelkakan, gör en ”mur” runt om med smörkräm så du får ett hål i mitten. Fyll hålet med kolan varvat med jordnötter. Spritsa på smörkräm ovanpå, forma krämen med en kniv så det blir en lite jämnare biskvi.
Låt stå i kylskåp i minst ett par timmar.
Smält chokladen, häll över den i ett glas – se till att biskvierna går ner i glaset!
Sätt en liten kniv eller en gaffel i botten av biskvin, doppa i chokladen, låt rinna av en aning innan du ställer den på bakplåtspapper eller på ett galler.
Ställ i kylen så chokladen stelnar.
Commentaires