top of page

SPENATLASAGNE MED FETAOST

Lasagne måste inte innehålla köttfärs. I mitt tycke är den här godare än en färslasagne, men så har jag en förkärlek till spenat och fetaost också. Galet god i matlådan är den också! Spenat mellan tänderna, det är det värt!


6 portioner

60 minuter


Ingredienser:

1 gul lök, hackad

5 vitlöksklyftor, pressade

800 g fryst hackad spenat

Smör att steka i

1 dl vetemjöl

1 l mjölk

Salt, peppar och muskot

300 g fetaost

Lasagneplattor

2 dl riven ost


Gör så här:

Låt spenaten tina i ett durkslag så vattnet rinner ur spenaten ordentligt.

Stek lök och vitlök mjukt i en stor kastrull.

Tillsätt spenaten och låt den fräsa med några minuter.

Sikta över mjölet och rör ner det i spenaten. Tillsätt hälften av mjölken under omrörning och rör tills det inte finns några klumpar.

Häll ner resten av mjölken och låt koka upp under omrörning.

Låt sjuda i 5-10 minuter.

Smaka upp ordentligt med salt, peppar och muskot.

Varva sås, lasagneplattor och fetaost i en ugnsform. Sista lagret ska vara sås, strö ost över såsen.

Grädda i 200 grader i ca 30 min, tills plattorna är genommjuka.

Låt gärna lasagnen stå och sätta sig 20 minuter efter ugnen.


Supergod i matlådan!

コメント

5つ星のうち0と評価されています。
まだ評価がありません

評価を追加
bottom of page