SPENATLASAGNE MED FETAOST
Lasagne måste inte innehålla köttfärs. I mitt tycke är den här godare än en färslasagne, men så har jag en förkärlek till spenat och fetaost också. Galet god i matlådan är den också! Spenat mellan tänderna, det är det värt!
6 portioner
60 minuter
Ingredienser:
1 gul lök, hackad
5 vitlöksklyftor, pressade
800 g fryst hackad spenat
Smör att steka i
1 dl vetemjöl
1 l mjölk
Salt, peppar och muskot
300 g fetaost
Lasagneplattor
2 dl riven ost
Gör så här:
Låt spenaten tina i ett durkslag så vattnet rinner ur spenaten ordentligt.
Stek lök och vitlök mjukt i en stor kastrull.
Tillsätt spenaten och låt den fräsa med några minuter.
Sikta över mjölet och rör ner det i spenaten. Tillsätt hälften av mjölken under omrörning och rör tills det inte finns några klumpar.
Häll ner resten av mjölken och låt koka upp under omrörning.
Låt sjuda i 5-10 minuter.
Smaka upp ordentligt med salt, peppar och muskot.
Varva sås, lasagneplattor och fetaost i en ugnsform. Sista lagret ska vara sås, strö ost över såsen.
Grädda i 200 grader i ca 30 min, tills plattorna är genommjuka.
Låt gärna lasagnen stå och sätta sig 20 minuter efter ugnen.
Supergod i matlådan!
コメント