SPENATLASAGNE MED FETAOST
- mammansmat
- 28 maj 2024
- 1 min läsning
Lasagne måste inte innehålla köttfärs. I mitt tycke är den här godare än en färslasagne, men så har jag en förkärlek till spenat och fetaost också. Galet god i matlådan är den också! Spenat mellan tänderna, det är det värt!

6 portioner
60 minuter
Ingredienser:
1 gul lök, hackad
5 vitlöksklyftor, pressade
800 g fryst hackad spenat
Smör att steka i
1 dl vetemjöl
1 l mjölk
Salt, peppar och muskot
300 g fetaost
Lasagneplattor
2 dl riven ost
Gör så här:
Låt spenaten tina i ett durkslag så vattnet rinner ur spenaten ordentligt.
Stek lök och vitlök mjukt i en stor kastrull.
Tillsätt spenaten och låt den fräsa med några minuter.
Sikta över mjölet och rör ner det i spenaten. Tillsätt hälften av mjölken under omrörning och rör tills det inte finns några klumpar.
Häll ner resten av mjölken och låt koka upp under omrörning.
Låt sjuda i 5-10 minuter.
Smaka upp ordentligt med salt, peppar och muskot.
Varva sås, lasagneplattor och fetaost i en ugnsform. Sista lagret ska vara sås, strö ost över såsen.
Grädda i 200 grader i ca 30 min, tills plattorna är genommjuka.
Låt gärna lasagnen stå och sätta sig 20 minuter efter ugnen.
Supergod i matlådan!
Mina barns favorit!
Min man älskar denna lasagnen, och han är inte ett fan av varken spenat eller lasange. Han ville till och med ha den på sin födelsedag, trots hans kärlek till kött. Tack för ett bra och enkelt recept 🙏