top of page

STEKT KYCKLING I GRÄDDIG GRÖNPEPPARSÅS

Såsen är så god att man kan äta den som den är med sked utan tillbehör. Det går snabbt att laga, så det passar såväl vardag som helg. Mängden grönpeppar kan du själv styra beroende på hur mycket styrka du vill ha.

4 portioner

45 minuter

Ingredienser: 500 g kycklingfilé 1,5 msk grönpeppar smör att steka i Salt och peppar 2,5 dl grädde

1 dl crème fraiche 1 msk soja några droppar citron

Gör så här: Dela filéerna på längden. Mortla grönpepparn. Bryn på kycklingen, krydda med salt, svartpeppar och lite av grönpepparn. Kycklingen ska bara få fin färg, inte bli färdig. Ta upp kycklingen på fat. Lägg i en klick smör i stekpannan, fräs på grönpepparn någon minut. Tillsätt sedan grädde, crème fraiche och soja. Låt koka ihop, lägg sedan i kycklingen och låt den koka klart i såsen, såser kommer tjocka under tiden. Smaka upp såsen med några droppar citron, ev salt och peppar. Servera med potatis eller ris.

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page