STICKY PORK
- mammansmat
- 15 mars
- 1 min läsning
Riktigt, riktigt gott. Krispstekt kött i en klibbig smakrik, ganska söt sås.
Sjukt gott med ris, isbergssallad, salladslök och sesamfrön.

4 portioner
30 minuter
Ingredienser:
600 g fläskkött, exempelvis karré, kotlett eller fläskfilé
1 dl majsstärkelse
Olja att steka i
1 msk riven ingefära
3 vitlöksklyftor, rivna
1 dl ostronsås
0,5 dl honung
2 msk kinesisk soja
1 dl vatten
1 tsk vitvinsvinäger
Servera med strimlad isbergssallad, ris, salladslök och sesamfrön.
Gör så här:
Strimla köttet.
Blanda köttet med majsstärkelse och skaka av överflödig stärkelse.
Hetta upp en stekpanna med riktigt med olja och stek köttet i omgångar.
När köttet är genomstekt och krispigt ta upp det och låt rinna av på hushållspapper.
Häll av olja om det är mycket kvar i stekpannan och stek vitlök och ingefära ett par minuter, passa så det inte bränns.
Häll ner ostronsås, honung, soja, vatten och vinäger.
Låt koka ganska kraftigt, rör om då och då.
När såsen har tjocknat ordentligt, den ska liksom bli klibbig. Tar ungefär 10 minuter.
Vänd ner köttet och se till att allt kött täcks ordentligt i såsen.
Servera med krispig isbergssallad, kokt basmatiris, salladslök och sesamfrön.
Commentaires