top of page

STICKY PORK

  • Skribentens bild: mammansmat
    mammansmat
  • 15 mars
  • 1 min läsning

Riktigt, riktigt gott. Krispstekt kött i en klibbig smakrik, ganska söt sås.

Sjukt gott med ris, isbergssallad, salladslök och sesamfrön.

4 portioner

30 minuter


Ingredienser:

600 g fläskkött, exempelvis karré, kotlett eller fläskfilé

1 dl majsstärkelse

Olja att steka i

1 msk riven ingefära

3 vitlöksklyftor, rivna

1 dl ostronsås

0,5 dl honung

2 msk kinesisk soja

1 dl vatten

1 tsk vitvinsvinäger


Servera med strimlad isbergssallad, ris, salladslök och sesamfrön.


Gör så här:

Strimla köttet.

Blanda köttet med majsstärkelse och skaka av överflödig stärkelse.

Hetta upp en stekpanna med riktigt med olja och stek köttet i omgångar.

När köttet är genomstekt och krispigt ta upp det och låt rinna av på hushållspapper.

Häll av olja om det är mycket kvar i stekpannan och stek vitlök och ingefära ett par minuter, passa så det inte bränns.

Häll ner ostronsås, honung, soja, vatten och vinäger.

Låt koka ganska kraftigt, rör om då och då.

När såsen har tjocknat ordentligt, den ska liksom bli klibbig. Tar ungefär 10 minuter.

Vänd ner köttet och se till att allt kött täcks ordentligt i såsen.


Servera med krispig isbergssallad, kokt basmatiris, salladslök och sesamfrön.

Commentaires

Noté 0 étoile sur 5.
Pas encore de note

Ajouter une note
bottom of page