STUVADE MAKARONER-ENKLA SÄTTET
Stuvade makaroner och hemtrillade köttbullar. Svårslaget.
Jag gör oftast stuvade makaroner genom att mjölkkoka makaronerna. Men om det behöver gå aningens snabbare så kan man koka makaroner och göra en bechamel och blanda i makaronerna. Faktiskt lika gott. Men man får en kastrull och ett durkslag extra att diska..
4 portioner
30 minuter
Ingredienser:
5 dl makaroner
25 g smör
3 msk mjöl
5 dl mjölk
Salt, vitpeppar, muskotnöt
Gör så här:
Koka makaronerna efter anvisning på paketet.
Smält smöret i en kastrull, vispa ner mjölet i smöret och vispa ner mjölet, vispa ner hälften av mjölken tills dess att det är helt klumpfritt. Salta och peppra med vitpeppar. När såsen börjar tjockna, vispa ner resten av mjölken, låt koka upp och koka 4-5 minuter, under omrörning. Riv ner muskot. Smaka av och smaka upp med
salt och peppar om det behövs.
Vänd ner de nykokta makaronerna.
Comments