SVAMPPASTA
Få saker är så rogivande som att gå ut i skogen och leta svamp. Att svamp är så himla gott, det är ju bara ett plus i kanten på hela upplevelsen.
Här får en blandning av svamp spela huvudroll i en ljuvlig pastarätt.
4 portioner 30 minuter
Ingredienser:
4 portioner pasta
Smör att steka i
2-3 schalottenlökar
Ca 1.5 l svamp (jag hade en bit karl-johan, lite trattisar och sen vanliga kantareller)
2 dl Smetana
1 dl grädde
Salt, peppar, rosépeppar
Pastavatten att späda med
Hackad persilja
Toppa med pecorino
Gör så här: Koka pasta efter anvisning på paketet.
Stek löken och svampen. Krydda med salt och peppar. Svampen kommer vätska sig rejält, när vätskan kokat bort tillsätter du en klick smör till och ger svampen lite färg i stekpannan. Häll i smetana och grädde. Smaka upp med kryddor och persilja, späd med pastavattnet till önskad konsistens, jag gillar det krämigt. Blanda såsen med den nykokta pastan och toppa med osten!
Typ lyxigt.
Comments