top of page

SVAMPPASTA

Få saker är så rogivande som att gå ut i skogen och leta svamp. Att svamp är så himla gott, det är ju bara ett plus i kanten på hela upplevelsen.

Här får en blandning av svamp spela huvudroll i en ljuvlig pastarätt.


4 portioner 30 minuter


Ingredienser:

4 portioner pasta

Smör att steka i

2-3 schalottenlökar

Ca 1.5 l svamp (jag hade en bit karl-johan, lite trattisar och sen vanliga kantareller)

2 dl Smetana

1 dl grädde

Salt, peppar, rosépeppar

Pastavatten att späda med

Hackad persilja

Toppa med pecorino


Gör så här: Koka pasta efter anvisning på paketet.

Stek löken och svampen. Krydda med salt och peppar. Svampen kommer vätska sig rejält, när vätskan kokat bort tillsätter du en klick smör till och ger svampen lite färg i stekpannan. Häll i smetana och grädde. Smaka upp med kryddor och persilja, späd med pastavattnet till önskad konsistens, jag gillar det krämigt. Blanda såsen med den nykokta pastan och toppa med osten!

Typ lyxigt.


Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page