top of page

SVAMPPASTA

Detta är sååå gott! Snälla fina smaker. Passar fint med olika sorters svamp. Champinjonen ger en snällare svampsmak, väljer du kantareller eller trattkantareller så får du en kraftigare smak. Eller så blandar du.


4 portioner


Ingredienser:

4 portioner linguine

smör att steka i

2 schalottenlökar, skivade

500 g svamp, jag hade hälften kantareller och hälften skogschampinjon

1 dl torrt vitt vin

2 dl grädde

2 dl crème fraiche

salt och peppar

0,5 dl hackad persilja

Parmesan att toppa med


Gör så här:

Rensa och dela svampen.

Koka pastan efter anvisning på paketet.

Hetta upp en stekpanna med smör, stek löken och svampen, krydda med salt och peppar. Svampen kommer vätska sig, låt vätskan koka bort, tillsätt sedan ev mer smör och stek tills dess att svampen får färg.

Häll på vinet, låt det koka bort. Tillsätt sedan crème fraiche och grädde. Koka ihop tills det har en krämig konsistens. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner persilja och den nykokta pastan.

Servera direkt.

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page