SVAMPPASTA
- mammansmat
- 16 aug. 2022
- 1 min läsning
Uppdaterat: 26 jan. 2024
Detta är sååå gott! Snälla fina smaker. Passar fint med olika sorters svamp. Champinjonen ger en snällare svampsmak, väljer du kantareller eller trattkantareller så får du en kraftigare smak. Eller så blandar du.

4 portioner
Ingredienser:
4 portioner linguine
smör att steka i
2 schalottenlökar, skivade
500 g svamp, jag hade hälften kantareller och hälften skogschampinjon
1 dl torrt vitt vin
2 dl grädde
2 dl crème fraiche
salt och peppar
0,5 dl hackad persilja
Parmesan att toppa med
Gör så här:
Rensa och dela svampen.
Koka pastan efter anvisning på paketet.
Hetta upp en stekpanna med smör, stek löken och svampen, krydda med salt och peppar. Svampen kommer vätska sig, låt vätskan koka bort, tillsätt sedan ev mer smör och stek tills dess att svampen får färg.
Häll på vinet, låt det koka bort. Tillsätt sedan crème fraiche och grädde. Koka ihop tills det har en krämig konsistens. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner persilja och den nykokta pastan.
Servera direkt.
Comments