top of page

SYLTRUTOR

Enkel kaka att baka och man väljer sylt efter egen smak. Hallon, blåbär, lingon eller som här- jordgubbssylt.


24 bitar

45 minuter


Ingredienser:

Botten:

4.5 dl mjöl

1 dl socker

1 msk bakpulver

150 g rumsvarmt smör

1 ägg


2 dl sylt


Strössel:

50 g smält smör

1.5 dl havregryn

1 dl socker

1 tsk vaniljsocker



Gör så här:

Blanda samma torra ingredienserna till botten. Nyp in smöret och ägget tills du har en deg.

Tryck ut degen i en bakplåtspapperklädd form ca 20x30 cm.

Bred över sylten.

Blanda i havregryn, socker och vaniljsocker i det smälta smöret till strösslet.

Strössla över det över sylten. Grädda i ugnen i 200 grader i ca 20 minuter.

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page