TACOGRYTA
En variant på den vanliga gamla tacosen till fredagskvällen, eller en snabb och god vardagsrätt som barnen äter med god aptit (vuxna också)!
En färsgryta med krossade tomater och smaksatt med tacokrydda. Supergott med ris och en klick gräddfil till. Lite krispiga chips att sleva upp hela härligheten med gör det ännu ett snäpp godare.
4 portioner
30 minuter
Ingredienser:
Olja eller smör att steka i
500 g färs
1 rödlök, hackad
2 vitlöksklyftor, pressade
1 1/2 påse tacokrydda, eller motsvarande mängd hemgjord tacokrydda
1 burk finkrossade tomater
1 dl chilisås
1-2 dl vatten att späda med
Ev salt och peppar
1 liten burk majs
1 paprika, tärnad
Gör så här:
Går snabbt att slänga ihop, tar ungefär så lång tid som det tar att koka riset.
Stek lök, vitlök och färsen i fettet. När färsen är genomstekt tillsätt krydda, rör ned den lite, häll på krossade tomater, chilisås och vatten.
Låt koka ca 10 min. Smaka om du behöver tillsätta salt eller peppar.
Rör ner majs och paprika och låt det bli varmt.
Servera med ris, en klick gräddfil, sallad och nachochips.
Comments