TACOGRYTA
En storfavorit hos oss! Nästan som en chili con carne men utan bönorna. Snabbt kryddad med färdig tacokrydda. Jag föredrar ris till, barnen vill äta med tacochips.
4 portioner 30 minuter
Ingredienser:
Olja eller smör att steka i
500 g färs
2 vitlöksklyftor, pressade
1 påse tacokrydda, eller motsvarande mängd hemgjord tacokrydda
400 g finkrossade tomater
1 dl chilisås
1 tärning köttbuljong
Ev salt och peppar
1 liten burk majs
Gör så här:
Går snabbt att slänga ihop, tar ungefär så lång tid som det tar att koka riset.
Stek färsen i fettet. När färsen är genomstekt tillsätt krydda och vitlök, rör ned det lite, häll på krossade tomater, chilisås, buljongtärningen och majs.
Låt koka ca 10 min. Smaka om du behöver tillsätta salt eller peppar.
Servera med ris, en klick crème fraiche, grönsaker och nachochips.
Comments