TACOJÄRPAR
I skolan fick vi något som hette kebabjärpar. Det serverades med ris och kebabsås. Det kunde jag bara inte äta! Satt inne och petade i maten hela lunchrasten när det serverades..
Men nu, sisådär 25 år senare såg jag förbi de där helfabrikatsjärparna och gjorde en egen variant med godaste kebabsåsen!
Så himla gott blev det! En kul variant på alla vanliga färsrätter.
4 portioner
45 minuter
Ingredienser:
Järpar:
500 g nötfärs
1 ägg
1 påse tacokrydda
Olja att steka i
Kebabsås:
0.5 dl majonnäs
1 dl crème fraiche
2 dl filmjölk
1 msk chilisås
1 vitlöksklyfta, pressad
0.5 tsk oregano
Salt och peppar
0.5 dl fanta
Ev 0.5 tsk socker
Gör så här:
Rör ihop färs med ägg och tacokrydda. Forma till järpar. Stek i olja tills järparna är genomstekta.
Såsen: Vispa ihop alla ingredienser låt stå ett par timmar före servering.
Servera järpar med kebabsås och ris.
Comments