TACOPAJ MED NACHOCHIPSSKAL
- mammansmat
- 13 jan. 2024
- 1 min läsning
Istället för ett pajskal av mjöl så gör jag med nacohips! Glutenfritt och ger så god smak till pajen, prova nästa gång det vankas tacos hemma!
Detta receptet är väldigt enkelt med få ingredienser för mycket smak.

4-6 portioner
45 minuter
Ingredienser:
200 g nachochips
150 g riven ost
1 ägg
500 g färs
1 påse tacokrydda eller motsvarande mängd hemgjord
2 dl crème fraiche chili paprika
2 dl crème fraiche Naturell
125 g riven ost
Ev. Paprika att toppa med
Gör så här:
Kör chipsen i en matberedare tills de går sönder. Mixa med osten tills det blir smulor.
Tillsätt då ägget tills du får en deg som går att trycka ihop.
Tryck ut degen i en form med löstagbara kanter eller i en pajform.
Låt stå i frys medan du förbereder fyllningen.
Stek färsen genomstekt, krydda med tacokryddan.
Rör ihop de två olika crème fraicherna med osten.
Förgrädda pajskalet i 10 minuter i 200 grader.
Fyll skalet med färsen och bred över ostkrämen lägg paprikaskivor högst upp.
Grädda i 225 grader i ca 25 minuter.

TACOPAJ MED NACHOCHIPSSKAL
Toppengod 😘