top of page

TACOPIROGER

Klassiska färspiroger där färsen kryddats med tacokrydda.

Succé bland såväl stora som små!

24 piroger

90 minuter


Ingredienser:

Degen:

50 g jäst 60 g smör 5 dl mjölk 1.5 tsk salt 1 msk honung Ca 13 dl mjöl Färsen:

500 g färs

1 påse tacokrydda

150 g riven ost


Gör så här: Börja med degen: smält smör, häll på mjölk och värm tills det är ljummet. Smula ner jästen i en degbunke, häll på salt, honung, mjölblandningen och ungefär 10 dl av mjölet, knåda ihop till en deg och häll i mer mjöl eftersom tills degen är smidig och släpper kanterna. Knåda ca 10 minuter och jäs sedan under bakduk i 30 minuter. Gör fyllningen under tiden: stek färsen med tacokrydda. Låt svalna. Dela degen i 24 delar. Kavla ut vardera del till rundlar, ha på köttfärs och lite ost på ena halvan, vik över andra halvan och tryck runt kanten med en gaffel så pirogen håller ihop. Lägg på bakplåtspapperklädd plåt. Jäs ungefär 20 min till. Pensla med ägg och ha på sesamfrön. Grädda i 225 grader i 15 min. Låt svalna på galler. Servera med crème fraiche och het salsa.



ความคิดเห็น

ได้รับ 0 เต็ม 5 ดาว
ยังไม่มีการให้คะแนน

ให้คะแนน
bottom of page