top of page

TOMATPASTA MED KYCKLING

Ett recept som skapades av en kylskåpsrensning och blev såå himla god! Skrapade fat!

4 portioner

20 minuter


Ingredienser:

4 portioner pasta

1 gul lök, hackad

3 vitlöksklyftor, pressade

2 msk tomatpuré

400 g kycklingfiléer, i tärningar

0,5 dl hackade soltorkade tomater

3 dl crème fraiche

1 dl grädde

2 msk hackad basilika (färsk eller fryst)

Typ 10 körsbärstomater, kvartade

salt & peppar


Gör så här:

Koka pasta efter anvisning på paketet, försök att anpassa koktiden efter såsen.

Fräs lök, vitlök och tomatpurén tills löken är mjuk. Tillsätt kycklingen och soltorkade tomater, krydda med salt och peppar.

Stek tills kycklingen är typ genomstekt.

Nu kan det passa att slänga ner pastan i pastavattnet.

Tillsätt crème fraiche, grädde och basilika i kycklingen.

Låt det koka ihop och krydda upp med salt och peppar.

När det är ett par minuter kvar av koktiden på pastan så släng över den i såsen och låt den koka klart där i.

När pastan är genomkokt så tillsätt de färska tomaterna.

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page