TORSK I AJVARSÅS
Otroligt god fiskgratäng med fina paprikasmaker.
4 portioner
45 minuter
Ingredienser:
500 g torsk
1 paprika, skivad
1/2 purjolök, skivad
2 dl crème fraiche
2 dl ajvar
1/2 citron
Salt, peppar
100 g riven ost
paprika pulver, gärna rökt
Gör så här:
Stek på purjolöken, när den mjuknat, stek med paprikan några minuter. Krydda med salt och peppar.
Rör ihop ajvar och crème fraiche.
Har du en stekpanna som är ugnstålig kan du göra gratängen där i, annars lägger du den stekta paprikan och purjon i en ugnsfast form.
Lägg torskbitarna ovanpå paprika och purjon, om torsken inte är rimmad, salta ordenligt. Pressa citronen över torsken, peppra på den.
Bred röran med ajvar och crème fraiche över torsken,
Blanda den rivna osten med ett par tsk paprikapulver, strö överst.
Ställ in i ugnen i 200 grader i ca 20 min, beroende på hur tjocka filéerna är. Se till att fisken är genomstekt.
Servera med potatis, mos eller med ris.
Comments