top of page

TORSK I AJVARSÅS

Otroligt god fiskgratäng med fina paprikasmaker.


4 portioner

45 minuter


Ingredienser:

500 g torsk

1 paprika, skivad

1/2 purjolök, skivad

2 dl crème fraiche

2 dl ajvar

1/2 citron

Salt, peppar

100 g riven ost

paprika pulver, gärna rökt


Gör så här:

Stek på purjolöken, när den mjuknat, stek med paprikan några minuter. Krydda med salt och peppar.

Rör ihop ajvar och crème fraiche.

Har du en stekpanna som är ugnstålig kan du göra gratängen där i, annars lägger du den stekta paprikan och purjon i en ugnsfast form.

Lägg torskbitarna ovanpå paprika och purjon, om torsken inte är rimmad, salta ordenligt. Pressa citronen över torsken, peppra på den.

Bred röran med ajvar och crème fraiche över torsken,

Blanda den rivna osten med ett par tsk paprikapulver, strö överst.

Ställ in i ugnen i 200 grader i ca 20 min, beroende på hur tjocka filéerna är. Se till att fisken är genomstekt.

Servera med potatis, mos eller med ris.

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page