top of page

TORSK I APELSIN- OCH TIMJANSSÅS

Fisk kokt i en ljuvlig sås! Kanske låter udda med apelsin till torsk, men det är så gott! Speciellt tillsammans med timjan 👌

4 portioner

30 minuter


Ingredienser: 400 g torsk, tinad eller färsk Smör att steka i 0,5 dl skivad purjolök 1 msk torkad timjan 2 dl vatten 2 msk hummerfond 1 dl crème fraiche 2 dl grädde Zest från 1/2 apelsin, gärna eko Salt, peppar Färsk persilja Färsk timjan

Gör så här: Fräs på purjo med timjan i smöret tills dess att purjon är mjuk och börjar få färg, krydda. Häll i vatten och fond och låt koka ganska så hårt tills dess att hälften av vätskan kokat bort. Tillsätt grädde, crème fraiche, krydda och zest. Låt koka ganska hårt i ca 10 min tills såsen tjocknat. Lägg i torsken i såsen, salta och peppra på torsken. Sänk värmen och låt torsken koka i såsen tills dess att den är färdig, tar 7-10 min ungefär, beroende på tjockleken på fisken, den ska mäta 52 grader. Strö över hackad persilja och timjan. Servera med potatis.



Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page