TORSK I APELSIN- OCH TIMJANSSÅS
Fisk kokt i en ljuvlig sås!
Kanske låter udda med apelsin till torsk, men det är så gott! Speciellt tillsammans med timjan 👌
4 portioner
30 minuter
Ingredienser:
400 g torsk, tinad eller färsk
Smör att steka i
0,5 dl skivad purjolök
1 msk torkad timjan
2 dl vatten
2 msk hummerfond
1 dl crème fraiche
2 dl grädde
Zest från 1/2 apelsin, gärna eko
Salt, peppar
Färsk persilja
Färsk timjan
Gör så här: Fräs på purjo med timjan i smöret tills dess att purjon är mjuk och börjar få färg, krydda. Häll i vatten och fond och låt koka ganska så hårt tills dess att hälften av vätskan kokat bort. Tillsätt grädde, crème fraiche, krydda och zest. Låt koka ganska hårt i ca 10 min tills såsen tjocknat. Lägg i torsken i såsen, salta och peppra på torsken. Sänk värmen och låt torsken koka i såsen tills dess att den är färdig, tar 7-10 min ungefär, beroende på tjockleken på fisken, den ska mäta 52 grader. Strö över hackad persilja och timjan. Servera med potatis.
Comments