TORSK I KRÄMIG SÅS MED BASILIKA & SOLTORKAD TOMAT
- mammansmat
- 28 mars 2024
- 1 min läsning
Torsk i äggsås i all ära men detta slog till och med det. Godaste fiskreceptet någonsin!
Det är ju ingen nackdel att det är superenkelt att slänga ihop också.

4 portioner
30 minuter
Ingredienser:
500 g torskfilé tinad eller färsk
4 dl crème fraiche
0,75 dl strimlad färsk basilika
100 g soltorkad tomat, strimlad eller hackad - oljan ska hällas av
3 vitlöksklyftor, pressade
Salt
Peppar - jag hade citronpeppar och vitpeppar
Gör så här:
Rör ihop créme fraiche, basilika, soltorkade tomater och vitlök.
Lägg fisken i en ugnsfast form. Strö över salt och peppar.
Bred crème fraicheblandningen över.
Grädda i 200 grader i ungefär 20 min, beroende på hur stora fiskbitarna är. Torsken är färdig när innertemperaturen är runt 52 grader.
Servera med basmatiris.
Comments