top of page

TORSK I KRÄMIG SÅS MED BASILIKA & SOLTORKAD TOMAT

Torsk i äggsås i all ära men detta slog till och med det. Godaste fiskreceptet någonsin!

Det är ju ingen nackdel att det är superenkelt att slänga ihop också.

4 portioner

30 minuter


Ingredienser:

500 g torskfilé tinad eller färsk

4 dl crème fraiche

0,75 dl strimlad färsk basilika

100 g soltorkad tomat, strimlad eller hackad - oljan ska hällas av

3 vitlöksklyftor, pressade

Salt

Peppar - jag hade citronpeppar och vitpeppar


Gör så här:

Rör ihop créme fraiche, basilika, soltorkade tomater och vitlök.

Lägg fisken i en ugnsfast form. Strö över salt och peppar.

Bred crème fraicheblandningen över.

Grädda i 200 grader i ungefär 20 min, beroende på hur stora fiskbitarna är. Torsken är färdig när innertemperaturen är runt 52 grader.

Servera med basmatiris.

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page