top of page

UGNSBAKAD LAX MED STENBITSROM

En enkel och fantastiskt god rätt på lax! Jag har nästan alltid portionsbitar av lax i frysen, och detta recept skapades efter vad jag hade hemma i skåpen, blev en fullträff!

4 portioner

45 minuter


Ingredienser: 4 portionsbitar lax

Salt och peppar

2 dl smetana

2 dl crème fraiche

2 msk hummerfond

2 tsk dijonsenap

2 msk hackad dill


stenbitsrom att toppa med


Gör så här:

Lägg laxen i en ugnsform, salta och peppra. Rör ihop alla ingredienser till såsen, häll såsen över laxen och ställ i ugnen i 200 grader i 20-30 min. Här rekommenderar jag som alltid att tempa fisken, den ska hålla 52 grader.

Toppa laxen med stenbitsrom.

Servera med pressad potatis eller mos.

Commenti

Valutazione 0 stelle su 5.
Non ci sono ancora valutazioni

Aggiungi una valutazione
bottom of page