UGNSGRILLADE DRUMSTICKS MED POTATIS
- mammansmat
- 6 jan. 2024
- 1 min läsning
När kycklingbenen grillas på galler över potatisen så droppar det sky ner på potatisarna under tiden och potatisen får den mest fantastiska smak!

4 portioner
60 minuter
Ingredienser:
1 kg kycklingben
Marinad:
1 msk torkad dragon
1 msk lökpulver
1 msk rökt paprikapulver
1 msk farinsocker
1 tsk salt
0,5 tsk vitpeppar
1 msk kinesisk soja
2 msk olja
3 vitlöksklyftor, pressade
800 g delikatesspotatis
2 paprikor
2 rödlökar
Salt, peppar, dragon
0,5 dl olja
Gör så här:
Blanda samman allt till marinaden och massera in marinaden i kycklingbenen.
Låt marinera minst 6 h i kylen.
Dela potatis, paprikor och rödlök, lägg på en plåt. Krydda med salt, peppar och dragon. Häll olja över och blanda runt.
Lägg ett galler över plåten och lägg kycklingen ovanpå.
Sätt in i ugnen i 225 grader i 30 min, vid benet ska kycklingen hålla 82 grader!
Vänd ev på kycklingen en gång.
Om potatisen har dåligt med färg så kan du ta ut kycklingen och låta potatisen gå 10 min till.
Comments