top of page

UGNSGRILLADE DRUMSTICKS MED ROSTAD POTATIS

Okej, detta är ju genialt! Häng upp kycklingbenen i gallret i ugnen och låt stekas över formen med potatisen. Kycklingen får fin färg och yta runt om, saft från kycklingen droppar ner på potatisen och ger den godaste potatisen någonsin! Jag kryddade potatisen med bara salt, peppar och timjan, för att smakerna från kycklingen skulle få ge potatisen smak.


4 portioner 60 minuter


Ingredienser: 1 kg kycklingben marinad: 2 tsk salt 0.5 tsk svartpeppar 1 msk rökt paprikapulver 2 tsk vitlökspulver 1 msk honung 2 msk olja 800 g delikatesspotatis 2 msk olja Salt Peppar Timjan

Gör så här:

Blanda ihop alla ingredienser till marinaden. Marinera kycklingbenen i några timmar, gärna över natten. Dela potatisen i mindre bitar om den är stor. Häll över olja, salt, peppar och timjan och blanda runt. Häll potatisen i en ugnsform. Starta ugnen på 225 grader, varmluft. Sätt in potatisen på ett galler långt ner i ugnen. Sätt ett galler högt upp i ugnen, häng i kycklingbenen i gallret. (Jag hade väldigt smala galler, så fick ta bort brosket från knotan på benet för att kunna hänga dem.) Kör i ungefär 30 min, tills kycklingen är genomstekt (tempa invid benet, ska hålla 82 grader) och potatisen är mjuk. Servera med en god kall sås. Fast jag tyckte det var lika gott utan såsen till.





Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page