SHAWARMA - KYCKLINGKEBAB
En variant på kycklingkebab där kyckling marineras i kryddor och yoghurt, sedan träs på spett och bakas länge i ugn.
Resultatet blir smakrikt, mört och saftigt kycklingkött!
Servera i pitabröd eller libabröd med goda grönsaker och en kall sås. MUMS!!
4-5 portioner
Ingredienser:
700 g kycklingfiléer
1,5 dl turkisk yoghurt
1,5 tsk salt
1,5 tsk vitlökspulver
1,5 tsk spiskummin
0,5 tsk vitpeppar
1 msk paprikapulver
1 msk oregano
Saft från 1/2 citron
1 gul lök, skalad, delad på hälften
Gör så här:
Dela kycklingfiléerna en gång så de blir tunnare. Blanda ihop alla kryddor, yoghurt och citron. Blanda in massan i kycklingfiléerna, låt marinera i minst 4 timmar, men gärna över natten.
Ta ett eller två grillspett, trä på ena halvan av löken, sen trä på alla skivor av kycklingen, avsluta med andra lökhalvan. Sätt löken med snittytan nedåt. Löken ska sitta i botten för att kebabspettet ska kunna stå upp i ugnen.
Ställ spettet på en plåt eller i en form. Sätt in i ugnen i 225 grader i 8-10 min för att få lite färg och komma igång, sänk sedan ugnen till 175 grader, låt kycklingen bakas i ca 1 h. Tempa gärna så du vet att kycklingen är klar! 70 grader gäller. Om du skulle skära upp köttet och det inte är helt färdigt, stek då på det hastigt i en stekpanna med lite olja.
Låt vila några minuter innan du skär upp kycklingen.
Comments