top of page

STORBIFF I GRÄDDSÅS

När orken tryter eller tiden inte räcker till. Skit i att forma köttbullar eller biffar och tryck ut hela smeten i stekpannan.

Minst lika gott som pannbiffar och köttbullar.

4 portioner

40 minuter


Ingredienser:

500 g färs

1 ägg

0,5 dl grädde

1,5 msk skånsk senap

1 msk lökpulver

2 tsk torkad timjan

0,75 tsk salt

0,25 tsk malen peppar

4 dl grädde

1 tärning köttbuljong


Gör så här:

Blanda samman färs, ägg, grädde, kryddor och senap.

Hetta upp en stekpanna med lite smör eller olja.

Tryck ut färsen i stekpannan och låt steka i ca 5 min.

Skaka till på stekpannan då och då så att biffen inte fastnar. Om den fastnar så pilla loss med en stekspade försiktigt.

Om det är mycket fett i pannan så häll av före vändning.

Lägg en tallrik över stekpannan och flippa runt så att biffen hamnar på tallriken med den stekta sidan upp.

Låt biffen försiktigt glida ner i stekpannan igen med den ostekta sidan nedåt och låt den steka i ca 5 min.

Ta upp biffen på fat.

Häll ner grädde och buljongen i stekpannan, vispa tills buljongen löst sig ordentligt. Smaka av om det behövs salt eller peppar. Stoppa ner biffen i såsen och låt den koka i såsen tills biffen är genomstekt och såsen fått en krämig konsistens.

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page