STORBIFF I GRÄDDSÅS
- mammansmat
- 31 jan. 2024
- 1 min läsning
När orken tryter eller tiden inte räcker till. Skit i att forma köttbullar eller biffar och tryck ut hela smeten i stekpannan.
Minst lika gott som pannbiffar och köttbullar.

4 portioner
40 minuter
Ingredienser:
500 g färs
1 ägg
0,5 dl grädde
1,5 msk skånsk senap
1 msk lökpulver
2 tsk torkad timjan
0,75 tsk salt
0,25 tsk malen peppar
4 dl grädde
1 tärning köttbuljong
Gör så här:
Blanda samman färs, ägg, grädde, kryddor och senap.
Hetta upp en stekpanna med lite smör eller olja.
Tryck ut färsen i stekpannan och låt steka i ca 5 min.
Skaka till på stekpannan då och då så att biffen inte fastnar. Om den fastnar så pilla loss med en stekspade försiktigt.
Om det är mycket fett i pannan så häll av före vändning.
Lägg en tallrik över stekpannan och flippa runt så att biffen hamnar på tallriken med den stekta sidan upp.
Låt biffen försiktigt glida ner i stekpannan igen med den ostekta sidan nedåt och låt den steka i ca 5 min.
Ta upp biffen på fat.
Häll ner grädde och buljongen i stekpannan, vispa tills buljongen löst sig ordentligt. Smaka av om det behövs salt eller peppar. Stoppa ner biffen i såsen och låt den koka i såsen tills biffen är genomstekt och såsen fått en krämig konsistens.
En jättegod köttfärs biff...värdigt omtyckt..