top of page

VARM SMÖRGÅSTÅRTA MED KANTARELLER

Det bästa av olika matvärldar i en enda rätt - varm smörgåstårta fylld med kantareller

Som ett torn av varma mackor, fylld med krämig röra med kantareller och bacon.

Smakerna av ingredienserna tar inte över varann utan de skapar en harmoni mellan brödskivorna.


Ingredienser:

Smör att steka i

2 paket bacon, strimlad

400 g kantareller till fyllning

1 purjolök, strimlad

300 g färskost

3 dl crème fraiche

20 g persilja

Salt och peppar


200 g riven ost jag hade 100 g riven mozzarella och 100 g borgmästarost

300 g kantareller

några cocktailtomater

18 skivor formfranska


Gör så här:

Skiva bacon, stek den och låt rinna av på hushållspapper.

Hetta upp stekpannan igen och stek purjolök tillsammans med kantarellerna i smör, kantarellerna vätskar sig när de hettas upp, låt vätskan koka bort, tillsätt sedan mer smör och låt kantarellerna få lite färg, men inte för mycket så att purjon bränner. Krydda med salt och peppar.


Stek under tiden kantarellerna till garnering i en annan stekpanna med smör, salt och peppar. De ska få fin färg.


Tillsätt färskost, crème fraiche och bacon, låt koka ihop och smaka av med salt och peppar.

När röran kokat ihop så rör ned persiljan.


Skär ev av kanterna från brödet, lägg på en plåt eller i en form, 2×3 skivor.

Bred på hälften av röran på brödskivorna, lägg på ett nytt lager bröd, sen resten av röran.

Avsluta med ett lager bröd med den rivna osten och de stekta kantarellerna på toppen.


Ställ in i 200 grader i ca 20 min.

Ta ut och garnera med lite tomater. Servera direkt med en enkel sallad.


Komentáře

Hodnoceno 0 z 5 hvězdiček.
Zatím žádné hodnocení

Přidejte hodnocení
bottom of page